مراقبت تخصصی از بیماران ویلچری در منزل

یکی از مهم‌ترین نکاتی که لازم است افرادی که از سالمندان و بیماران ویلچری در خانه‌های خود نگهداری می‌کنند، در نظر داشته باشند، داشتن اتاق خواب مناسب برای این افراد است. تخت خواب راحت و مناسب یکی از مهم‌ترین اجزا و عناصری بوده که لازم است در اتاق خواب افراد وجود داشته باشد.

از جمله ویژگی‌های تخت خواب اتاق‌های بیماران ویلچری، ارتفاع تخت خواب بوده زیرا باید ارتفاع تخت کم باشد تا انتقال بیمار از ویلچر به تخت توسط پرستار به راحتی صورت پذیرد. به علاوه بهتر‌ است این تخت خواب فضای کافی برای حرکت و چرخش بیمار ویلچری داشته باشد. پرستاران بیماران ویلچری سعی می‌کنند هر آن چه که بیمار در طول شبانه روز به آن نیاز داشته باشد را در کنار تخت خواب رو قرار دهند و اگر در طول شب بیمار به چیزی نیاز داشت، به او کمک کنند تا به آن دسترسی بیابد. همچنین یک نکته مهم دیگر که در مراقبت از بیمار ویلچری در اتاق خواب باید در نظر داشته باشید، نزدیکی کمد و تخت خواب او است تا بتواند به راحتی به لباس‌ها و اقلام مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد و سختی زیادی را در این جهت متحمل نشود.

حمام کردن بیماران ویلچری در منزل

شاید از جمله پر استرس‌ترین موقعیت‌هایی که بیماران ویلچری در آن قرار می‌گیرند، بتوان به حمام کردن اشاره کرد. بنابراین پرستار بیماران ویلچری می‌تواند کمک بسیار زیادی به این افراد در حمام کردن، کند. از جمله مواردی که می‌توانید به منظور مراقبت از بیمار ویلچری در حمام کردن انجام دهید،  نصب کردن صندلی دوش بوده در این صورت بیماران می‌توانند به صورت نشسته حمام کنند و استرس شان کم خواهد شد. همچنین برخی میله‌های چنگکی شکل وجود دارند که تعادل بیماران ویلچری در حمام و دستشویی کمک بسیار زیادی می‌کنند‌. برخی از نکات برای راحتی بیماران متری در حمام کردن به شرح زیر هستند:

  • دسترسی بیماران ویلچری به حمام، دوش، سینک و توالت را تسهیل کنید.
  • سعی کنید ارتفاع مواردی همچون سینک و قفسه بندی را متناسب با ویلچر فرد تنظیم کنید.
  • مواردی که به تعادل فرد کمک می‌کنند، همچون نرده‌ها، صندلی‌های انتقال، نیمکت‌ها و میله‌های چنگ زدن باید در جای خود محکم باشند تا ایمنی فرد به طور قطع تضمین شود.

 

نکات مهم مراقبت و نگهداری از بیماران ویلچری توسط پرستار

 

لازم است مراقب و پرستار بیمار ویلچری در خصوص نکاتی اطلاعات کافی داشته و آنها را رعایت کند تا نگهداری از بیمار ویلچری در منزل به بهترین شکل ممکن صورت گیرد. از جمله نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب رمپ‌های صندلی چرخدار: رمپ‌های ویلچر به بیمار ویلچری این امکان را می‌دهد که به راحتی بتواند به خانه وارد شود.
  • چک کردن مرتب چرخ‌ها: لازم است پرستار بیماران ویلچری به طور متناوب چرخ ویلچر را چک کند و از شل نبودن و ایمن بودن آن‌ها اطمینان حاصل نماید.
  • لازم است مراقبان بیماران ویلچری قبل از انتقال آنها از ویلچر به تخت یا بالعکس ترمز ویلچر را قفل کنند.
  • لازم است چرخ ویلچر هر ماه روغنکاری شوند تا بیمار ویلچری بتواند با کمترین تلاش ویلچر را جابجا کند.
  • مراقبان باید توجه داشته باشند که از قرار دادن بار اضافه بر روی ویلچر خودداری نمایند زیرا این کار ممکن است به عدم تعادل یا واژگونی ویلچر منجر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *